HISTORIEWERKWIJZEBEDRIJFSFILMREFERENTIESVACATURES

WERKWIJZE

Elk jaar worden er rond de 20 miljoen bloembollen verwerkt, ingepakt en opgeslagen op de locatie waar wij al bijna 60 jaar onze kantoor en magazijnen hebben. Na diverse uitbreidingen beschikken wij thans over 6000 m2 gebouwen waar een vaste ploeg van 12 mensen  zorg draagt voor de registratie, verwerking en uitvoering van de bestellingen. In deze gebouwen bevinden zich de moderne kantoren, opslagcellen met alle mogelijke temperaturen voor de optimale bewaring van de bloembollen en een moderne expeditie-ruimte.

Voor het inpakken en tellen van alle bloembollen staat een modern machinepark ter beschikking, met een capaciteit om dagelijks tot 50.000 bloembollenverpakkingen te produceren. Er wordt onderscheid gemaakt van twee seizoenen; In de winterperiode worden de zomerbloeiende bolgewassen zoals dahlia’s, gladiolen enz.  verwerkt welke dan vanaf januari tot mei uitgeleverd worden. Na een kleine ’rustpauze’ in juni volgt het seizoen van de voorjaarsbloeiende bolgewassen.

Deze bollen zoals  tulpen, narcissen, hyacinten enz. worden vanaf juli verwerkt en worden vanaf midden augustus tot december uitgeleverd. Het personeelsbestand kan in de seizoenen oplopen tot ruim 40 personen. Naast een beleid dat erop gericht is uitsluitend met bekwaam personeel te werken, wordt er ook voortdurend geselecteerd om alleen met kwaliteitsbewuste toeleveranciers samen te werken. Continu is er intensief contact met (contract)kwekers, expediteurs, fabrikanten van verpakkingsmateriaal etc om gezamenlijk een optimaal eindproduct na te streven.