HISTORIEWERKWIJZEBEDRIJFSFILMREFERENTIESVACATURES

HISTORIE

Het Nederlandse familiebedrijf Theo de Boer B.V., gelegen in het hart van het traditionele productiecentrum voor bloembollen, is opgericht in 1954 door Theo de Boer. De eerste klanten werden voornamelijk in Boskoop en omstreken gevonden. De aldaar gevestigde boomkwekers kochten graag van de nog minderjarige Theo de Boer die enkele jaren daarna hulp kreeg van zijn jongere broer Jan. Theo was ondertussen ook al in Belgi"e en Duitsland aan het pionieren gegaan en zeker niet zonder succes.

Niet alleen in Nederland maar ook in Belgi"e, Duitsland, en later in Zwitserland kreeg het bedrijf Theo de Boer naamsbekendheid. In de beginjaren werd er voornamelijk aan zaadwinkels en kleinere bloemkwekers geleverd. In de jaren zeventig van de vorige eeuw namen de voorverpakte bloembollen een steeds belangrijkere plaats in. Tuincentra waren in opkomst en daar werd op ingespeeld door het aanbieden van de verpakte bloembollen.

Tegelijkertijd werd er ook steeds meer aan hoveniers en tuinaanleggers geleverd. Vooral deze groep klanten was erg gesteld op een uitstekende kwaliteit en een betrouwbaarheid wat de geleverde soorten betreft. Tussen 1975 en 1990 werden meerdere (kleinere) bedrijfsovernames gepleegd waarmee steeds een gematigde groei van de afzet gerealiseerd kon worden. In 1991 werd voor het eerst op de Franse markt geleverd. Het duurde vervolgens bijna tien jaar alvorens ook in Frankrijk een groot klantenbestand was opgebouwd door de zoon en huidige directeur, Peter de Boer, in 1988 tot het bedrijf is toegetreden. Hij vulde daarmee zijn Oostenrijkse bloemkwekerij-klanten aan voor Franse tuincentra- en parkbeplantingafnemers.

Vandaag de dag zijn er nog steeds actieve kopers van de eerste jaren die altijd trouw zijn gebleven aan de kwaliteit en service die het bedrijf te bieden heeft. Tot de klanten behoren nog steeds een z'e'er grote groep van tuinaanleggers, vele toonaangevende tuincentra, klassieke tuinwinkels (waaronder plantenkwekers), postorderbedrijven, distributeurs naar gemeenten en andere overheidsinstellingen, distributeurs naar doe-het-zelf- en levensmiddelenwinkels, allemaal bedrijven die steeds een probleemloos product geleverd willen hebben op het moment dat zij dat wensen.